A Neumannról

A Neumann Labs modern, fogyasztóbarát diagnosztikai szolgáltatásokat kínál - ezen belül rutin vizsgálatokat és speciális teszteket is. Célunk, hogy széles körben elérhetővé tegyük, költséghatékonyan, de a legmagasabb minőséget garantálva, a páciensek számára a labordiagnosztikai eljárásokat.

Saját fejlesztésünk az a Humán papillómavírus teszt módszer, amelyet az elmúlt 15 évben a magyar nőgyógyászok 90 százaléka használt. Cégünk 1998 óta Humán papillómavírus-diagnosztikával foglalkozó szakembereinek módszere minden eddiginél megbízhatóbb, kétlépcsős eljárás, amely a betegséget okozó HPV vírus kimutatásán és egy általunk 2012 és 2015 között fejlesztett speciális biomarker teszten alapul. A metilációs biomarker tesztelés a világon az egyik legmegbízhatóbb méhnyakrákszűrésre alkalmas módszer, amelyet a fejlesztés során 6000 páciens részvételével végzett tanulmány is alátámaszt. Szakembereink fejlesztették ki a világ első automata komplex HPV-tesztjét, amellyel 2007-ben elvégezték az első real-time PCR vizsgálatot, és ugyanabban az évben elnyerték a Frost and Sullivan piackutató cég innovációs díját is.

A koronavírus járvány során számos szakmai-tudományos elsőséggel büszkélkedhettünk. Példaként cégünk elsőként vezette be Magyarországon az influenza és COVID-19 egyidejű PCR tesztelését és az önmintavételt. Magyarországon elsőként azonosítottuk a dél-afrikai vírusvariánst, az első omikron és flurona eseteket, valamint a brit variánshoz köthető drasztikusan magas vírusszám jelenlétét.

2022-ben egészítettük ki cégünk kínálatát a klinikai kémiai laboratóriumi vizsgálatok végzésével és folyamatosan bővítjük elérhető vizsgálati csomagjainkat a felmerülő igények alapján.

Sikerünket alátámasztja több, mint 500 000 elégedett ügyfelünk, továbbá a 2021-es évben cégünk által elért 10 millió eurós árbevétel.

Új szolgáltatásunk a Neumann LiA teszt, ami a világon egyedülálló személyre szabott kemoterápia ajánló megoldás. Kezdetben nem-kissejtes tüdőrák esetén alkalmazható.

Cégünk leányvállalata a Clinichem Kft. 2010-ben alakult. A cég fő tevékenysége klinikai diagnosztikai eljárások és eszközök fejlesztése, gyártása és eladása elsődlegesen kórházak és laboratóriumok részére. Az előállított termékek az EU előírásainak megfelelő „in vitro” diagnosztikai minősítésnek megfelelő specifikációval rendelkeznek. A társaság működését az ISO 9001 és ISO 13485 szabványok szerint végzi, amely garantálja a termékek minőségét.